Ja, ik ben eigengereid en dat is mijn positieve kracht

In een wereld waar conformiteit vaak wordt geprezen en individualiteit soms erg klein wordt gemaakt, ben ik trots op mijn eigengereide karakter. Voor velen kan het woord ‘eigengereid’ een negatieve bijklank hebben en worden geassocieerd met koppigheid of onbuigzaamheid. Maar voor mij is eigengereid zijn een kwaliteit die mijn identiteit verrijkt.

Eigengereid (bijvoeglijk naamwoord): 1. zonder zich iets van anderen aan te trekken; 2. eigenzinnig.

Van Dale

Eigengereidheid betekent voor mij niet dat ik onverzettelijk ben of weiger om naar anderen te luisteren. Integendeel, het betekent dat ik mijn eigen stem heb en mijn eigen weg volg, zelfs als die weg afwijkt van de norm. Het is een innerlijke kracht die me in staat stelt om mijn eigen beslissingen te nemen, mijn eigen doelen te stellen en mijn eigen pad te banen, ongeacht de meningen of verwachtingen van anderen.

Een eigengereid persoon zijn betekent ook dat ik mijn eigen waarden en overtuigingen koester en er trouw aan blijf, zelfs als dat betekent dat ik tegen de stroom in moet zwemmen. Het is deze vastberadenheid en zelfverzekerdheid die me in staat stelt om mijn eigen koers te varen en mijn dromen na te jagen, zelfs als anderen twijfelen of tegenspreken.

Voor mij is eigengereidheid synoniem geworden met authenticiteit en moed. Het vraagt moed om tegen de heersende opvattingen in te gaan en je eigen weg te volgen, vooral in een maatschappij die vaak gericht is op conformiteit en uniformiteit. Maar het is die moed die me in staat stelt om mijn eigen unieke bijdrage te leveren aan de wereld en mijn eigen stempel te drukken op alles wat ik doe.

Eigengereid zijn betekent ook dat ik open sta voor nieuwe ideeën en perspectieven, maar uiteindelijk mijn eigen oordeel vorm. Ik waardeer het advies en de input van anderen, maar ik vertrouw op mijn eigen intuïtie en ervaring om uiteindelijk mijn beslissingen te nemen. Het is deze combinatie van zelfvertrouwen en openheid die me in staat stelt om te groeien en te evolueren als persoon, terwijl ik toch trouw blijf aan mezelf.

In een wereld waarin het vaak wordt gezien als een zwakte om af te wijken van de norm, heb ik geleerd om mijn eigengereidheid te omarmen als mijn grootste kracht. Het stelt me in staat om authentiek te zijn, moedig te handelen en mijn eigen weg te volgen, ongeacht de obstakels die ik onderweg tegenkom. Voor mij is eigengereid zijn geen teken van opstandigheid, maar een teken van zelfvertrouwen en vastberadenheid. Het is mijn positieve kracht die me onderscheidt. Niet meer en niet minder.