Mijn moedertje is alweer 79 jaren jong!

Al mijn hele leven lang lijken mijn moeder en ik heel erg op elkaar. Samen gingen we vaak op pad en deelden we dezelfde passie voor onze actieve sporten en het overbrengen van deze sporten op anderen, zowel jong als oud. Nog altijd zijn we soms samen te vinden op een bowlingbaan, waar we onze kennis en ervaring bundelen om anderen beter te laten presteren. Wij vullen elkaar daarin goed aan, wat vooral ten goede komt aan degenen die we samen trainen.

Samen hebben we al vele avonturen beleefd: met de auto naar Charlois, waar we nooit bij een bowlingbaan aankwamen maar waar iedereen wel in rep en roer was; niet kunnen wegrijden vanuit Maastricht, waar we de ANWB belden en voordat de wegenwacht arriveerde, de auto miraculeus toch startte; midden in de nacht terugrijden uit Emmen, terwijl we doodstil waren omdat we luisterden naar de gebeurtenissen op het Tiananmenplein in Peking, waar studenten protesteerden, en nog veel meer. “Later, als je groot bent en je rijbewijs hebt, mag jij rijden en dan ga ik lekker slapen,” zei ze altijd. We hebben heel wat kilometers afgelegd voor toernooien, nationale competities en nog veel meer, zowel in binnen- als buitenland. Een uitstapje naar Barcelona (samen trainen, mijn moeder bowlen en ik naar Plaza Real met een boekje, een tinto, luisteren naar muziek en kijken naar mensen) waar we ook lekker hebben gewandeld en heerlijk hebben gegeten in de haven.

Mijn moeder, Angela, David en ik zien elkaar vaak, eten samen, drinken koffie in de stad en spelen kaartspellen samen. In het buitenland hebben we met zijn viertjes vaak samen een hotelkamer gedeeld voor een of ander toernooi, en natuurlijk om de stad te verkennen. Het is ook mooi om te zien hoe ze kan genieten van haar kleinzoon. David gaat in zijn tussenuren vaak langs bij zijn Omi omdat zijn maag weer begint te knorren, en dan gaat Omi de keuken in om weer allerlei lekkers te maken…

We zijn beiden heel nuchter, houden van gewoon normaal doen en willen graag gewoon onszelf zijn. Mijn moeder geeft nog net iets meer toe aan de wensen van anderen, maar we houden vooral niet van dingen doen omdat anderen vinden dat het zou moeten. Van feestjes voor onze verjaardagen moeten we beiden niet veel hebben, en dan is het meer dan genoeg om het in kleine kring te vieren.

Vandaag wordt mijn moeder alweer 79 jaar, en vanavond gaan we het met haar vieren…

Gefeliciteerd, Ma!

❌❌❌ van Angela, David en natuurlijk je grote zoon! ❤

De foto is gemaakt door Henk (zwart-wit) en bewerkt in Photoshop door mij. Dank je wel, Henk!