Willekeur en gebrek aan actie: ongepast bedrag beloond

De situatie rond mijn vriendin en de huidige assistent-trainer van mijn zoon David liet opnieuw zien hoe slecht het gesteld is met de communicatie en het handelen van het bestuur van TSC. Mijn vriendin had een klacht ingediend over de respectloze manier waarop zij is behandeld door de trainer. Deze klacht is bevestigd ontvangen, maar tot op heden heeft niemand vanuit het bestuur de moeite genomen om hierop te reageren of actie te ondernemen.

Helaas is dit niet verrassend. De assistent-trainer in kwestie kan al een tijdje niet met mij door één deur, sinds ik hem de waarheid heb verteld en hij mij sindsdien ontwijkt. De nalatigheid om de klacht serieus op te pakken is tekenend voor een bestuur dat zich ongemakkelijk voelt door mijn eerdere kritiek. Kritiek die niet uit de lucht is gegrepen, want de huidige jeugdopleiding van TSC kent geen enkele structuur meer. De Hoofd Jeugdopleiding (HJO) doet maar wat hij wil, beleidsplannen ontbreken volledig en van een duidelijk voetbaltechnisch plan is geen sprake.

Wat mij het meest tegen de borst stuit, is de willekeur waarmee het bestuur lijkt te handelen. Het bestuur kiest ervoor om alleen te communiceren wanneer dit in hun straatje past. Zo werd mijn vriendin volledig genegeerd, terwijl de coördinator aangaf dat de klacht door het bestuur zou worden opgepakt. Dit is echter nooit gebeurd.

Uit frustratie over deze gang van zaken heeft mijn vriendin besloten haar lidmaatschap op te zeggen. Ze is niet eens als rustend lid bij de vereniging gebleven wat daarvoor de bedoeling was. Dit is niet alleen een groot verlies voor haar, maar ook voor de club die een betrokken lid verliest door nalatig en onrechtvaardig handelen.

Het is tijd dat het bestuur van TSC zich realiseert dat het belang van de leden veel groter is dan zij denken. Het negeren van klachten en het gebrek aan actie bij ongepast gedrag, zeker richting vrouwen, kan niet langer getolereerd worden. De club moet leren luisteren en handelen, zodat dit soort situaties in de toekomst wél op een respectvolle en constructieve manier worden opgepakt.

Een bestuur dat alleen communiceert als het hen uitkomt, verliest uiteindelijk de verbinding met haar leden. Het is tijd om te luisteren, te leren, en te handelen in het belang van de club én haar mensen in plaats de oren te laten hangen naar een enkele, maar wel bepalende groep binnen TSC, de vereniging die ons allemaal na aan het hart ligt.