Vakantie 2022 – Dieppe in Normandië

Na de Corona-zomers van 2020 en 2021 in het eigen land zijn we deze zomer naar de Franse westkust getrokken om vanuit Dieppe een deel van Normandië te ontdekken en zowel cultuur als geschiedenis op te snuiven.

Rond Dieppe hebben we ook aantal heerlijke strandjes gevonden om te genieten van de eb en vloed stranden. Vooral van het strand genaamd Plage Du Petit Ailly, onze favoriet hebben we met veel plezier bezocht en er genoten van het heerlijke weer en het rustige strand…

Onze thuisbasis was Hotel de l’Europe waar we hebben mogen genieten van de gastvrijheid van het stel dat 7×24 uur in het hotel actief waren. Supergastvrij en elke keer weer tijd voor een gezellig praatje. In Dieppe hebben we in verschillende restaurants mogen genieten van het lekkere eten: Canard, mosselen, visjes en nog veel meer lekkere dingen.

De tijdelijke thuisbasis was hotel de l’Europe in Dieppe aan de kust/kiezelstrand waar de Canadezen en de Britten een jaar voor operatie Overlord/D-Day probeerden Dieppe in te nemen. De invasie mislukte maar er werd voldoende van geleerd om het een jaar iets verder op beter uit te kunnen voeren en daarmee de slag te slaan om Hitler zijn troepen terug te dringen en later te verslaan.

Als je naar Normandië gaat, ontkom je er niet aan om naar de stranden te gaan waar vele jonge en oudere soldaten hun leven hebben gegeven voor de bevrijding van Europa en zo hebben wij ook bezoeken gebracht aan de begraafplaats van het Amerikaanse leger en de musea van de paratroopers en van Project Overlord.