Mijn TSC JO9-1 team in seizoen 2020-2021

  • 3 minuten gelezen

Iedere maandagavond, woensdagmiddag en zaterdagochtend ben ik in de weer met mijn tijgers van de JO9-1. Onze wedstrijden starten ze vaak als muizen maar gedurende de wedstrijden transformeren ze langzaam in tijgers. Tijgers, waarvan ik iedere keer weer geniet en waar ik met plezier mijn voorbereidingen voor doe.

Natuurlijk is het jammer dat ze geen wedstrijden tegen teams van andere verenigingen mogen spelen, maar we doen ons best om er toch iets van te maken.

De dromende goalgetter…

Deze voetballer kans soms zo lekker wegdromen tijdens trainingen en wedstrijden. Af en toe moet je hem met “rustig, rustig, rustig” en wat armgebaren tot rust brengen daar hij het liefst vanuit alle hoeken en standen op het doel van de tegenstander wil schieten waar hij met wat meer rust de bal er bij de tegenstander nog makkelijker en nog vaker er in schiet.

Ons Tijgetje…

Met een tomeloze inzet en superenergiek springt deze voetballer over het veld. Krijgt hij 10 burpees hij aan zijn broek dan doet hij er net zo makkelijk een stuk of 50. Steeds balvaardiger en steeds lekkerder langs spelertjes dribbelen en ook steeds vaker zijn doelpuntjes meepikken. Gewoon een heerlijk ventje dat altijd lekker door wil gaan. Klein van stuk maar met een groot sport(ief) hart.

De onverzettelijke…

Vaak vanuit het centrum spelend is deze onverzettelijke krijger er één die als robuuste verdediger in de dop de bal graag wil veroveren en dan met grote passen voorwaarts gaat. Zijn schot met zijn hele goede linkerbeen doet menig keeper op de training versteld staan. Soms staat hij enigszins timide op het veld maar met met zijn fysiek bestrijkt hij makkelijk het gehele veld en na de trainingen weet hij ook de meeste afsluitende renwedstrijden te winnen.

De mopperdoos…

Zijn mondje gaat soms sneller dan zijn voetjes. Hij kan lekker voetballen en hij laat snel van zich horen. De eerste reactie is altijd “ik snap het niet” en dan weer snel gevolgd door “oh, is dat het” zijn kenmerkend en daarnaast tijdens de uitvoering altijd commentaar geven en hij kan ook zo lekker zuchten. Daarnaast houdt hij niet zo van het het harde werken of het vele lopen, maar gelukkig kan hij ook gewoon lekker voetballen, pikt hij ook regelmatig hij zijn doelpuntjes mee en kan hij ook zo ontzettend leuk blij zijn.

De onnavolgbare…

Lichtvoetig en makkelijk dribbelend vliegt hij over het veld, waarbij het lijkt alsof hij door de wind gedragen wordt. Altijd voorwaarts willen gaan en zodoende niet blij als hij een keer van achteruit moet spelen. Een van de allerjongsten en komt soms fysiek nog iets te kort maar hij kan al zo lekker voetballen. Een toppertje in de dop die vooral lekker zichzelf moet blijven en gewoon lekker moet voetballen. Altijd lekker doorgaan.