20200125 – David zijn debuut bij de JO13-1 tegen JVOZ in Vlissingen.

  • 2 minuten gelezen

Vorige week mocht David al sfeerproeven bij TSC JO13-1 (derde divisieteam) in de oefenwedstrijd tegen Baronie (2e divisieteam). Stevige charges incasseren, de bal proberen vast te houden en dan de bal weer doorspelen was zijn rol in de spits en dat ging hem aardig af. Maar nu mocht hij mee naar Vlissingen voor zijn eerste officiële wedstrijd.

JVOZ is een echte opleidingsclub met alleen selectieteams. De spelers komen uit Zeeland en worden klaargestoomd voor voetbal op niveau. TSC JO13-1 was aan JVOZ JO13-2 gekoppeld en was geen onbekende voor het team. Ook in de competitie hebben ze met elkaar te maken en de eerste ontmoeting in de competitie eindigde ook al in een ruime overwinning voor TSC.

David mocht invallen in de tweede helft bij een 0-3 stand in het voordeel van TSC. Het was voor hem nog zoeken maar toch stond hij zijn mannetje. Met een mooie assist op Manuel heeft hij ook nog een bijdrage geleverd in de wedstrijd die uiteindelijk met 0-5 werd gewonnen.

David passeert zijn mannetje om even later de bal terug te leggen op de TSC aanvaller die de bal net naast het doel plaats.

Na afloop was het mooi om te zien dat David met een brede glimlach van het veld kwam. Hij was nog steeds aan het genieten van het mee mogen doen en zijn teamgenoten waren ook heel erg enthousiast tegen hem en dat is zo’n groot verschil met spelen bij zijn eigen team.

Het gebogen hoofd met de glimlach en zijn blije ogen.
Dat is toch wat je het liefst iedere week zou zien bij je kind?