Niet alleen woorden, maar ook een echt visie in plaatjes!

Jaren heb ik als een Don Quixote gestreden voor alle voetballertjes van TSC, van jong tot oud, voor de toppertjes en de Pietertjes die kleuren blauw en wit wekelijks vertegenwoordigen. Er is veel mis bij TSC, naast dingen die natuurlijk goed gaan, maar organisatorisch blijft het voornamelijk bij woorden, wekelijks weer lijmen en uiteindelijk toch weer onrust. Er is onrust bij ouders (indelingen, trainers, en vele andere zaken), het ontbreken van beleid, oplaten en ploffen van veel proefballonnetjes, fladderen van de ene denkwijze in de andere en gebrek aan structuur…

Op 12 april heb ik deze presentatie voor het bestuur van TSC gemaakt en daar heb ik uitgelegd wat je zou moeten hebben, wat wij nu nog hebben en wat we nog zouden moeten nastreven om onze vereniging nog een gezonde vereniging te laten blijven zijn. Het gaat hier niet om financiën, maar om een vereniging waar spelers aan verbonden willen blijven in plaats van de onzekerheid over het opvolgende jaar en dan maar kiezen voor verenigingen als vv Oosterhout, SCO of verenigingen buiten de gemeente, zoals in Breda.

Open discussie

Waar ik bij het bestuur een feitelijk en toetsbaar relaas neerlegde en puntsgewijs kon aantonen hoe de vlag er bij stond bij onze vereniging, verschool het bestuur zich vooral achter de zaken die nog zouden gaan komen. Ja, het wordt beter, dat kan natuurlijk maar ondertussen zie je blauw-witten alle kanten opgaan. Met de komst van de huidige voorzitter was het over met de discussie en werd er niet meer gereageerd. Een lastig lid kun je beter doodzwijgen dan ermee in gesprek gaan en samen vooruitkijken.

Als je te veel op de teentjes trapt dan worden ze boos… Ik heb in ieder geval mijn best gedaan… Meer kan men niet van mij verwachten. Zonde voor alle personen (spelers, ouders en vrijwilligers) die zo in de steek worden gelaten.

#Jammer #Kortzichtig #Beleid #AllesVoorDeSelecties #GeenOogVoorBreedtesport #OokInSeizoenNaar2025WeerVeelProblemen #GebrekAanTrainers #OnrustInVeelTeams #AllemaalFeitelijk

De presentatie “De TSC Jeugdopleiding – HOI’s visie”

Meer informatie?

Natuurlijk mag je altijd met mij contact opnemen als je meer wilt weten of als je advies wilt hebben!