Het licht is “NIET” uitgevonden in Eindhoven

Niet zo lang geleden iemand zien schrijven dat het licht uitgevonden is in Eindhoven als commentaar op een Facebook bericht dat ik heb geschreven. Onderwerp van het bericht was dat David geen lekker gevoel had bij hoe hij getraind werd en dat we daarom samen een soort van spitsentraining in het leven hebben geroepen om 45 minuten tot een uur gewoon lekker ballen op het doel te rossen vanuit alle hoeken en standen. Verder heb ik aangegeven dat dit trainingsonderdeel vroeger deel uit maakte van de jeugdopleiding van TSC. Meneer de azijnpisser maakte er gelijk iets groters van en gaat er vanuit dat het licht in Eindhoven is uitgevonden. Het tegendeel is waar…

Soms denken mensen dat ze zelf het licht uit hebben gevonden, helaas dit is in Eindhoven gebeurd. Vereniging bestaan uit vrijwilligers en schijnbaar waardeert niet iedereen dat, ze leveren vaak teveel in het verleden maar vergeten dat tien ze het zelf regelde alles 100% goed ging. Ja zeker kijk in de spiegel. Af geven op anderen is zo makkelijk!!!!

meneer de Azijnpisser via Facebook (1/4/2023)

Licht is een vorm van energie die ons in staat stelt om de wereld om ons heen te zien. Het is een type elektromagnetische straling die zich voortplant in golven en alle kleuren van de regenboog omvat, van rood tot violet. Licht kan natuurlijk worden geproduceerd door de zon en sterren, of kunstmatig door middel van lampen en verlichtingsarmaturen. Het is een essentieel onderdeel van het leven op aarde, omdat het fotosynthese mogelijk maakt, het proces waarbij planten licht omzetten in energie. Licht kan ook worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, van medische therapieën tot communicatietechnologieën.

Licht is dus niet door een menspersoon uitgevonden, maar misschien bedoelde deze specifieke persoon niet de uitvinding van het licht, maar de uitvinding van de gloeilamp, maar die is toch echt uitgevonden door Thomas Edison…

Ik hoop dat meneer de Azijnpisser nu in ieder geval begrijpt dat ook het licht niet uitgevonden is in Eindhoven.