De ene HJO is de andere niet…

De rol van de HJO binnen een voetbalorganisatie bestaat uit de trainers van jouw vereniging verder helpen, de spelers en speelsters met plezier verder helpen ontwikkelen in een veilige omgeving en op beleidsmatig niveau meedenken over het voetbaltechnische beleid.

In het verleden heb ik het geluk gehad om met een van de besten te werken. Een persoon, diep geworteld in de club, opgegroeid met TSC DNA en met de juiste achtergrond. Iemand die leefde voor TSC en op velerlei vlakken TSC vooruit heeft gebracht en dan hebben we het over het eerste van TSC, dat onder zijn leiding kampioenschappen en promoties heeft mogen beleven, en een strakke voetbalorganisatie met ruimte voor “echte” TSC’ers of trainers die al snel ingeburgerd waren bij TSC en als “echte” TSC’ers werden gezien.

Het TSC voetbaltechnisch plan was de leidraad/kapstok voor de gehele vereniging geweest en een goed voorbeeld van de structuur die gebruikt werd om het voetbaltechnisch beleid op de rit te krijgen. Duidelijkheid voor eenieder die bij deze mooie vereniging betrokken was.

De TSC VTP is gelukkig nog steeds terug te vinden en geeft nog steeds handen en voeten voor een goed voetbalbeleid. Gelukkig hebben we de Prezi van de toenmalige HJO nog.

Hermann-Otto F. Israël

In de afgelopen periode heb ik mij over veel zaken verwonderd, viel mijn mond regelmatig open van verbazing door de wijze van niet-communiceren, de vreemde wijze van handelen en nog veel meer. Trainers met TSC DNA renden weg zodra ze maar de kans hadden, anderen werden totaal genegeerd en verlieten het schip, waardoor talentvolle trainers hun heil elders zochten, spelers die een rol in de toekomst van TSC hadden kunnen spelen verlieten onlangs, in hun juniorentijd, onze mooie vereniging en nog veel meer…

Zelf heb ik het genoegen mogen hebben om totaal genegeerd te worden door mijn HJO en de voor mij verantwoordelijke TC’er (Technische Commissie). Een aantal jaren ben ik weer teruggekeerd bij de jongste jeugd en heb ik de verantwoordelijkheid genomen voor een groep jonge spelertjes (JO8-1 selectie) en in de daarop volgende jaren heb ik ze door de hele vervelende Corona periode mogen leiden. In mijn laatste jaar is er geen enkel gesprek geweest met de nieuwe HJO, geen enkel gesprek geweest met de TC en pas nadat ik mijn afscheid had aangekondigd, waren er de vragen hoe met een bepaalde kwestie om te gaan. Eigenlijk was het best wel een beetje zielig, maar het gaat nu eenmaal hoe het gaat en het is niet meer om hoe we samen werken binnen de structuur van TSC, maar hoe we ondergeschikt zijn aan het systeem van deze HJO, die zijn eigen rijk binnen de vereniging aan het opbouwen is…

Natuurlijk is de ene HJO de andere niet, maar ik mag toch hopen dat er snel weer een TSC HJO opstaat, die er staat voor de vereniging, snapt wat het belang van de vereniging is en die zorgt voor een goede basis voor de vereniging, want TSC heeft meer te bieden dan wat er nu van buitenaf komt…

Let op!!! Dit artikel is mijn eigen mening en daar het mijn blog is, mag ik hier whatever dan ook ventileren en ben alleen ik verantwoordelijk voor wat hierboven staat!. Knoop dat in je oren…