A BRIDGE too FAR…

  • 1 minuut gelezen

De film blijft een klassieker en kan er geen genoeg van krijgen!

De opnamen bij Grave gezien (en natuurlijk de nagemaakte huizen bij de brug van Deventer) en, ondanks dat Erik de Winkel en ik nog veel te jong waren, de film gezien in de bioscoop aan de Burchtstraat vlakbij het Valkhofpark te Nijmegen. De naam van de bioscoop ben ik inmiddels vergeten maar weet nog precies waar deze zat. De kaartjes werden gekocht door een paar oudere jongens die ons wel wilde helpen om binnen te komen…

Voor en na die tijd speelde ik nog regelmatig in mijn groene overall met camouflage op het gezicht en een Engelse helm op mijn hoofd en wist ik zeker dat ik later een militair wilde worden. Ik kon naar de KMS in Weert maar koos voor mijn nummer voor de KM. Ik heb bijna 2 jaar gediend als Matroos BDVB/ODVB (verbindingsdienst) bij de Marine in Den Helder en op de van Ghentkazerne (Marinierskazerne) in Rotterdam maar besloot toch niet verder te gaan bij de krijgsmacht…