11 Januari 2020, een dag om nooit meer te vergeten…

  • 3 minuten gelezen

Heel lang geleden, ergens in september 2013, was er die eerste wedstrijd van TSC MP3 uit bij JEKA. Het regende en voor de jongens was het wennen voetballen op een echt grasveld met modderige plassen. Achtien doelpunten waren er al gescoord door JEKA en toen kreeg Jayden Zara Cousin, dankzij de JEKA trainer, de vrije doortocht om het eerste doelpunt te scoren voor deze groep jongens: het eerste doelpunt in een wedstrijd op een klein veld is een feit.

Nu 6,5 jaar later mogen de David en Jayden, de jongens van toen, naar het grote veld waar ook hun helden op spelen. Voor hen heeft het voetballen een nieuwe dimensie gekregen…

Van mini-veld (4×4) naar half veld (7×7), van half veld naar een smal half veld 98×8) en mogen een aantal van eens zo kleine mini-pupillen hun eerste verkennende wedstrijden op een groot veld spelen.

Een aanpassing die voor de één een verademing is, terwijl het voor de ander een nog te grote overgang is. Voor David is het een genot om hier nu de ruimte te hebben en dat is te zien aan het plezier waarmee hij speelt, hij over het veld dartelt en hoe hij, lang na de wedstrijd, nog met een big smile rondloopt.

De kleine David is nu een stuk grotere David geworden en hij is diegene die op het grootste veldformaat in het hedendaagse voetbal als eerste de bal bij een tegenstander in het doel prikt. De Messiaanse dribbel door het strafschopgebied, tegenstanders die hem de bal proberen afhandig te maken en dan het subtiele tikje dat het net doet bollen. Het is de 1-0 en het eerste doelpunt op een groot veld is een feit. De armen gaan omhoog, de lach is van oor tot oor en de vreugde op en om het veld is groot.

Het tweede doelpunt was ook van grote klasse. Vrije trap voor het team en David maakt zij als een echte spits al op voor de voorzet richting de tweede paal maar de trainer had een ander idee: David, nemen die vrije trap. David sjokt terug, legt de bal goed, zet een paar passen naar achter, loopt aan, kust de bal met zijn voet en de bal streept over de muur, schampt net onder de lat de rechterpaal en de bal slaat hoog in het net en daarmee is ook de 2-0 een feit. Pappa is trots en, ondanks dat hij zich normaal niet laat gaan, balt zijn vuisten, want zijn David heeft net een fantastisch doelpunt gescoord.

In de tweede helft zal David de miscommunicatie tussen de keeper en de verdediger benutten om de bal in het strafschopgebied op te pikken en de bal zo langs de keeper te schuiven…

Het is een dag om nooit te vergeten. De eerste van Jayden Zarb Cousin in TSC MP3 zijn we nooit vergeten en zo zullen de 1-0 en 2-0 van David Israël tegen TSC JO13-2 ook voor altijd in het geheugen gegrift blijven!