20080225 – Het is een jongen.

  • 2 minuten gelezen

Als jonge jongen ben ik gependeld door mijn tantes en daar kwam toen uit dat ik vader van een meisje zou zijn. Om die reden heb ik altijd gedacht dat, als ik ooit vader zou worden, ik vader zou zijn van een dochter.

De naam voor mijn toekomstige dochter heb ik ook altijd al in mijn gedachten gehad. Zij zou, for sure, (Char)Lotte, naar mijn Oma gaan heten. Op hem moment dat Angela en ik het over namen gingen hebben, waren we er dan ook al heel snel uit. Het zou Lotte zijn.

Bij de echo op 25 februari 2008 werd ons gevraagd of wij het geslacht wilde weten en daar zeiden we meteen “ja” op. In het scherm werd al snel “JONGEN” getikt en we waren flabbergasted… Dit hadden we nou eenmaal niet verwacht en er ons zo ook niet op voorbereid.

“Dat worden dus geen Lelli Kelly’s.” Angela en de verloskundige moesten hartelijk lachen.

Hermann-Otto Israël tijdens het zien van ”JONGEN” op het scherm.

Van binnen was ik natuurlijk meteen heel erg trots. Een meisje werd verwacht en was van harte welkom geweest, maar een jongen is natuurlijk de droom van iedere vader, al had ik er eerder nog niet over nagedacht.

Na de echo zijn we gaan lunchen en hebben wij ons mogen beraden over een nieuwe naam. Gelukkig waren Angela en ik er ook deze keer weer snel uit. Het moest een naam zijn die paste bij de achternaam Israël en daar moesten we ook een goed gevoel bij hebben: de keuze viel op David naar de koning van Israël en David Endt, de rustige en aimabele teammanager van AFC AJAX, mijn favoriete voetbalclub.

David wordt beschreven als een rechtvaardige koning, hoewel hij niet foutloos was, een gewaardeerd krijger, muzikant en dichter, aan wie traditioneel vele Psalmen worden toegeschreven. David is een zeer belangrijk persoon binnen het jodendom en christendom. In het jodendom is David of David HaMelekh de koning van Israël en de Joden en een voorvader van de Messias. In de islam staat hij bekend als Dawud (Arabisch: داوود of داود Dāwūd) en wordt hij beschouwd als een profeet en de koning van een natie.