Onvergetelijke dag op de Special Champions League in Breda

Afgelopen weekend was een dag om nooit te vergeten. Ik had de eer om deel te nemen aan de Special Champions League als begeleider van het G-voetbalteam van TSC, dat onder de vlag van NAC Breda meedeed. Daarnaast was ik ook vrijwilliger als fotograaf bij dit bijzondere evenement. De 3e editie van dit toernooi vond plaats bij B.S.V. Boeimeer in Breda en werd georganiseerd door EFDN in samenwerking met Special Olympics en NAC Maatschappelijk.

Het toernooi van de EFDN is een schitterend voorbeeld van hoe sport stereotypes kan doorbreken en de potentie van mensen met een verstandelijke beperking kan laten zien. Door hun talenten te erkennen, dragen we bij aan een inclusievere en accepterende samenleving. Elke deelnemer toonde unieke vaardigheden en overwon obstakels, waardoor ze stuk voor stuk kampioenen zijn.

Dit jaar verwelkomde het toernooi teams als NEC Maatschappelijk, Fundación Levante UD, Bayer Leverkusen, Werder Bremen, Juventus F.C., KAS Eupen, Fundación Alcoraz, City in the Community, NAC Maatschappelijk en Fundação Benfica.

Mijn grote vriend Milan Snoeren, die hier scoort tegen Werder Bremen.

Vriendschap en Verbondenheid

Wat deze dag extra speciaal maakte, was de sfeer van kameraadschap en verbondenheid. Ik genoot met volle teugen van het samenzijn met de inclusieve sporters, het leggen van contacten met de staf en spelers van andere teams, en het smeden van vriendschappen die een leven lang meegaan.

Een Dikke Pluim voor NAC Maatschappelijk en de EFDN

Ik wil NAC Maatschappelijk en de EFDN een groot compliment geven voor hun geweldige werk op het gebied van inclusief sporten. Hun inzet en toewijding om sport toegankelijk te maken voor iedereen zijn inspirerend en verdienen alle lof.

Als ik terugkijk op deze dag, voel ik een diepe dankbaarheid voor de kans om deel uit te maken van zo’n inspirerend evenement. Het heeft me niet alleen verrijkt als vertegenwoordiger en vrijwilliger, maar ook als mens.

Afsluiting

Deze dag heeft me opnieuw laten inzien hoe krachtig sport kan zijn in het samenbrengen van mensen, ongeacht hun achtergrond of mogelijkheden. Ik kijk nu al uit naar de volgende editie van de Special Champions League en de nieuwe herinneringen en vriendschappen die daarbij zullen ontstaan.