Mijn Harry Potter litteken in wording

In de linkerhand bij de overgang van handpalm naar pink zat al jaren een bobbel en deze bobbel was af en toe gevoelig als er iets hard tegen aan kwam (voetbal) of als ik het stootte. Aan het begin van dit jaar heb ik er toch maar eens naar laten kijken.

De huisarts

Via de huisarts heb ik een verwijzing gekregen om een echo te laten maken in het diagnostisch centrum en daar was de voorlopige conclusie dat er mogelijk een ganglion zit. Een kwaadaardige tumor wordt nog uitgesloten. De ganglion/het bobbeltje kan worden veroorzaakt door een uitstulping van de peesschede of van het kapsel dat om een gewricht zit. Uiteindelijk besluit de huisarts mij door te verwijzen naar een plastisch chirurg in het Amphia, die het verder zal moeten onderzoeken en die kan bepalen of het verwijderd kan worden.

De plastisch chirurg

De plastisch chirurg heeft mijn hand optisch onderzocht en de echo’s van het diagnostisch onderzoek bekeken, maar kon nog geen duidelijke conclusie trekken. Hij stelde voor om mijn hand open te maken en de zwelling te bekijken en het dan weg te halen of weer dicht te maken en het later operatief te verwijderen. Het alternatief was het eerst verder te onderzoeken in de MRI en daar heb ik voor gekozen.

Het onderzoek in de MRI duurde zo’n 25 minuten waar ik stil op mijn buik moest blijven liggen met mijn linkerhand boven mijn hoofd die gedurende het onderzoek stil moest blijven liggen. Er was een constant zoemend geluid en ik moest vechten tegen de slaap, want het was erg rustgevend. De uitslag van de MRI gaf nog steeds voldoende uitsluitsel van wat de bobbel nu daadwerkelijk was en een operatie op de OK zou het echte uitsluitsel moeten geven.

De operatie

De operatie duurde langer dan gepland daar het uiteindelijk een zenuwtumor was die verwijderd moest worden en doordat de zenuwbanen van de tumor afgepeld moesten worden. Een pijnlijk gebeuren en een langdurig herstel volgde. Nu ruim 2 maanden verder is de wond goed geheeld, is er een duidelijk litteken in wording en is het gevoel aan de buitenkant en op de top nog niet helemaal terug. Al met al mag ik niet klagen, maar het kan allemaal nog iets beter.

Mijn Harry Potter wond…