TSC Tijgers naar Hannover: mijn laatste kunstje als selectietrainer…

  • 2 minuten gelezen

Na vele jaren actief te zijn geweest in samenwerking met, binnen de Technische Commissie en meerdere termijnen als selectietrainer is het voor mij tijd om er een eind aan te breien en te stoppen met een orgaan waar ik de synergie niet meer voel. Ik vind het heel erg om te stoppen daar ik het altijd voor de voetballertjes van TSC heb gedaan, maar ik heb totaal geen vertrouwen meer in de personen met wie ik zou moeten samenwerken binnen het technisch kader van TSC.

Waar ik ooit, op het moment dat ik werd gekozen als TSC bestuurslid en de overige bestuursleden mij kozen tot eindverantwoordelijke voor de gehele jeugd, begon ik aan een bijzonder fijne en zeer vruchtbare samenwerking met Rob Sestig (HJO) om het technisch beleid binnen de jeugd van TSC neer te zetten, te ondersteunen en te faciliteren vanuit de algemene TSC organisatie, eindigt na dit seizoen mijn actieve periode als direct-betrokkene.

In deze actieve periode was ik:

  • Bestuurslid – eindverantwoordelijke voor de gehele jeugd van TSC
    • Aansturen Algemene Coördinatoren
    • Aansturen Hoofd Jeugdopleidingen/Technische commissie
    • Brugfunctie tussen TSC AC’s / TSC TC’s
  • Lid Technische Commissie – verantwoordelijk voor f/m jeugd wat later de JO8 en JO9 jeugd werd
  • Selectietrainer (meerdere termijnen) – verantwoordelijk voor JO8-1/JO9-1/JO10-1

Daar de verantwoordelijken en leden van de Technische Commissie het niet nodig hebben gevonden om met mij in contact te zijn of te blijven, lijkt er voor mij geen basis om verder te gaan en dan houdt het gewoon op. Wat ik daar verder nog van denk moge duidelijk zijn, maar ik denk niet dat iemand dit zo verdiend. Dergelijke verhalen hoor ik ook van andere “echte” TSC’ers, die zelf ook selectieteams trainen, coachen en begeleiden en dat vind ik een tamelijk kwalijke zaak. Ik zal niet verder in details treden…

Het toernooi in Hannover wordt een mooi afscheid van de huidige JO10-1 groep, waarvan ik met het grootste deel van het team drie jaren heb mogen samenwerken en graag mijn tijd en energie in heb gestoken. Het is een bijzonder mooie groep en ik vond het ook een heel erge mooie periode. Ik heb spelers zien groeien op het veld en vind het leuk dat ik ze de basis van het voetballen heb mogen bijbrengen!

#IkZalHetZekerGaanMissen