Een tabel vullen met een identitie waarde

  • 1 minuut gelezen

Voor een opdracht dien ik vanuit een MySQL database vele schema’s en tabellen over te zetten naar een MS SQL Server. Hiervoor gebruik ik de SQL Server Migration Assistent van Microsoft. In sommige gevallen bevatten de tabellen vele miljoenen, in sommige gevallen zelfs meer dan 150 miljoen rijen), en kan de applicatie het niet en resulteert het in een time-out. Wat dan rest is het overzetten van de tabel in delen en het handmatig samenvoegen tot

Om te voorkomen dat het verwijderen van #temp tables in SQL Server fout loopt drop je de tabel als deze bestaat als volgt:

  • Voor SQL Server 2016 en after
    SET IDENTITY_INSERT <tabelnaam> ON
    —> Insert de regels met waarden incl. de identity value in de tabel
    SET IDENTITY_INSERT <tabelnaam> OFF