O, wat een eer! Dank je wel, TSC!

Het seizoen 2023-2024 is afgesloten en ik moet echt even de tijd nemen om het bestuur van TSC te bedanken! Jullie hebben werkelijk een meesterzet gedaan aan het einde van het seizoen, net na de bijzondere ledenvergadering en precies wanneer alles zo lekker rustig wordt bij de club.

De waardering en dankbaarheid voor mijn werk als TSC-vrijwilliger (trainer van het breedtesportteam, fotograaf voor de sponsorcommissie en social media, liaison naar NAC Maatschappelijk voor G-Voetbal en Walking Football, het in mijn eentje maken van de presentatiegids, ondersteuning social media en nog veel meer) zijn duidelijk ergens blijven steken. Misschien ligt het nog in een verloren hoekje van het clubhuis?

Maar hé, ik heb tenminste wel de volle aandacht gekregen voor mijn rol als ‘luis in de pels’. Blijkbaar is het feitelijk weergeven van wat er allemaal niet goed gaat binnen de vereniging een garantie voor roem en faam. Maar nee, dat mag je natuurlijk niet te vaak zeggen, want er gaat ook veel goed binnen de vereniging. Complimenten voor alles wat goed gaat, beste bestuur. Natuurlijk verwachten we als leden dat de basiszaken goed geregeld zijn.

Ik moet blijkbaar ook vaker benadrukken dat er dingen zijn die wél goed gaan bij TSC en niet alleen focussen op de zaken die na jarenlang aanmodderen nog steeds niet op orde zijn. Ja, ik ben kritisch, zeer kritisch zelfs, omdat ik mijn hart heb verpand aan de jeugdafdeling van TSC en het beste voor hen wil. Ieder voetballertje verdient een plek op het veld en de aandacht om zich te ontwikkelen als voetballer en als mens.

Helaas wordt mijn kritische inzet blijkbaar niet zo gewaardeerd. Mijn verdiensten als vrijwilliger op vele vlakken en als luis in de pels voor 2023-2024 hebben geleid tot een prachtig cadeau van het bestuur: ontzegging van alle taken bij TSC. Ja, je leest het goed. Ik mag me per direct niet meer bezighouden met TSC G1 (ook wel de G-Toppers), TSC/NAC Oldstars (die ik mede heb opgericht), en het belangrijkste van alles, ik mag geen training meer geven aan mijn welpen, die nu dus zonder trainer/coach komen te zitten.

Dus, gedwongen neem ik nu afstand van veel wat ik liefheb en waar ik me met hart en ziel voor heb ingezet. Natuurlijk laat ik mij niet zomaar kisten en zal ik mijn mond niet houden, hoe gevoelig sommige zieltjes ook mogen zijn.

Dank je wel, bestuur, voor deze onvergetelijke waardering!